Båtturer

Giftun Island

Om du vill njuta av lätt och härlig snorkling i en naturskön miljö så ska du definitivt åka med på en dagsutflykt till denna ö. Giftun Island är en nationalpark som ligger på en naturskyddad ö ungefär en timmes båtresa från Hurghada. Till Hurghada från El Gouna åker man med buss vilket inte tar särskilt lång tid alls. Dessa utflykter brukar vara anordnade så att man åker med en hyrd buss till hamnen i Hurghada och därifrån med båten, hotellen hjälper gärna till att boka. Ön är otroligt vacker och rofylld och här kan man verkligen koppla av. Om det känns stimmigt på de turisttäta stränderna i El Gouna är detta ett ypperligt alternativ för en dag.

Man kombinerar sol och bad med snorkling direkt från stranden över ett vackert korallrev. Perfekt för nybörjare eftersom det inte kräver några särskilda förkunskaper för att få se sådant som annars är förbehållet vana dykare. De flesta utflykter hit som anordnas av de stora charterbolagen görs tillsammans med ett Skandinaviskt dykföretag som heter Colona divers. De har bra och erfarna instruktörer som går igenom all snorkelutrustning tillsammans med dig innan du hoppar i vattnet. Man brukar stanna på ön i ca två timmar innan man beger sig tillbaka till Hurhgada vilket är perfekt för att hinna njuta och inte hinna få tråkigt. Det ingår oftast lunch i priset på dessa utflykter för den som blir hungrig.

batturer - Båtturer

Att ta en båttur över dagen rekomenderas varmt.

Mahmya

Ett annat hett tips om du vill komma ifrån trafikens buller och göra ett nedslag i paradiset, är att åka på en dagsutflykt till paradisstranden Mahmya. Även detta är en båtutflykt som går från Hurghadas marina, båtturen tar runt en timme och det finns både solskydd och soldäck för den som önskar det. Stranden har ljus vit sand och havet är härligt turkosblått, bara att sola, bada och koppla av. Här finns en bar med sköna kuddar och palmbladsparasoll, enklare snorkling finns för den som vill direkt från stranden.

Här finns även möjlighet att åka ut till ett större korallrev för den som vill se mer, du åker med en båt från Mahmya och hamnar rakt över ett stort och färgglatt vackert rev. Här kan man verkligen uppleva mångfalden och skönheten som finns i röda havet. Denna minitur tar ca en timme.

mahmya - Båtturer

Vy över Mahmya