Om El Gouna

El Gouna är byggt från grunden med endast en sak i åtanke – turisternas behov av sol, bad och avkoppling. Hela området är fantastiskt vackert byggt, lite som en lagun med alla sina kanaler och vattendrag. Området El Gouna är väldigt uppskattat, inte minst för att det inte är så stort, stämningen är avslappnad och det finns runt 15 olika hotell plus att man kan hyra både lägenheter och villor för sin semester.

downtown 300x225 - Om El Gouna

Down Town

Det finns två centrum i staden; Kafr El Gouna som är stadskärnan (även kallat Down town), uppbyggd på ett sätt som ger en känsla av en egyptisk by med ett flertal restauranger och kaféer, små butiker, klubbar och ett akvarium. Många är det som hyllat och älskar arkitekturen eftersom den påminner om och ger en känsla av traditionell egyptisk arkitektur. Sedan har vi hamnområdet, eller marinan, Abu Tig Marina, här hittar du flera av hotellen och massor av vackra båtar. Eftersom staden är uppbyggd med ett nät av kanaler, som alla går att bada i så är det flera hotell som har en egen strand trots att de inte ligger direkt vid havet.

Många av stränderna i El Gouna har en helt egen profil, en del erbjuder mer lugn och ro för skön avkoppling i enskildhet. En del har massor av aktiviteter och är ständigt i rörelse, och en del är väl anpassade för dykning och surfing.

lyxbatar i marinan 300x225 - Om El Gouna

Abu Tig Marina

El Gouna har sammantaget en helt unik arkitektur, detta eftersom allting är relativt nybyggt och man har blandat en massa olika stilar, allt för att alla ska kunna hitta något de tycker om. Men en genomgående röd tråd är att man ändå försökt lyfta fram Egyptens mer historiska byggnadskonst. Överallt i staden hittar du trånga gränder, valv, pelare och kupoler, stenbroar över de många kanalerna. Allt detta gör att många kallar El Gouna för Egyptens eget Venedig, inget hus ser likadant ut där de ligger, antingen längs kanalerna, på egna öar, vid marinan eller runt om golfbanan.