Dykning & Snorkling

dykbat 300x225 - Dykning & SnorklingVattnen utanför El Gouna bjuder på ett fantastiskt rikt och vackert undervattensliv. Det finns flera korallöar och rev där fiskarna älskar att simma och bo, dessutom kan man få se stora havssköldpaddor simma förbi. Även snorkling på grundare vatten kan vara en helt underbar upplevelse med papegojfiskar och andra vackra varelser. Dykcentret Colona Divers erbjuder flera fantastiska erbjudanden för oförglömliga upplevelser. Både båtutflykter dit inte så många andra turister tar sig och endagsturer till ställen som ligger lite närmare och är mer folktäta.

dykning 300x225 - Dykning & SnorklingDet finns extremt många dykinstruktörer i och omkring El Gouna, värt att tänka på är att alla inte är certifierade och därför inte har så bra koll på säkerheten. Kolla därför alltid upp innan vilka som faktiskt har utbildning och är certifierade innan du bestämmer dig för att dyka med någon av dem. Ett tecken på hur seriösa de är kan tyvärr vara priserna, är de lite för billiga kan det vara värt att kolla upp dem lite extra. Ett par företag som vi kan rekommendera är Colona Divers och Dive Trek. Där kan du verkligen vara säker på att du får en fantastiskt vacker och säker upplevelse under ytan. De har flera olika turer och erbjudanden och här presenterar vi några av dem;

Dolphin spotting

Detta kan vara en underbar upplevelse för hela familjen, vem tycker inte om delfiner? Här får ni följa med ut på havet och möjligheten att hoppa i vattnet och snorkla eller dyka med delfinerna. Dock ska man tänka på att det är vilda djur som man bör ha respekt för även om de inte är farliga, och därför finns det heller ingen garanti för att man ser några, men chanserna att de dyker upp och vill umgås finns där.

Snorkling

snorkling 300x225 - Dykning & SnorklingDe flesta dykcenter erbjuder guidad snorkling för alla i familjen, och det här är verkligen en upplevelse som alla kan njuta av, gammal som ung. Ni får se allt det vackra som Röda havet kan bjuda på en bit ovanifrån. Man gör stopp vid 2-4 korallrev och snorklar tillsammans med guiden som visar allt du vill se och kan berätta lite roliga saker. Oftast ingår lån av snorkelutrustning, men fråga för säkerhets skull.

Discover Scuba diving

Med detta alternativ får du prova på att dyka med tuber, det finns tre olika val att göra, antingen ett dyk från stranden, ett dyk från en båt eller två dyk från en båt. I priset inkluderas också Instruktör, transport och utrustningen.

Dykning Full dag

Om du redan har ett dykarcertifikat är det här ett utmärkt val av utflykt, du får två dyk på en dag med instruktör, guide, tank, vikter och transport. Dock måste du betala extra för dykutrustning.