Ta sig runt

TukTuk och taxi

Det är finns är enkelt att ta sig runt mellan de olika delarna i staden. Det går att promenera även om det tar lite tid och ibland kan kräva en karta. Inom varje stadsdel är detta faktiskt det enklaste sättet att förflytta sig. När man vill ta sig runt i El Gouna och inte känner för att promenera så finns det ett riktigt bra alternativ. För bara 5 LE kan du åka vart du vill inom hela El Gouna med en så kallad TukTuk, det är en slags hybrid mellan moped och lastbil. Det kan låta konstigt men det ser ut som en liten moped med ett täckt flak där man kan sitta två personer bak och åka med. Priset är per person oavsett distans och detta inget du prutar på. Det finns ett par olika bolag som erbjuder TukTuks men det är mest färggladheten i fordonen som skiljer. Det går också att åka Taxi inom El Gouna och dessa bokar du via ditt hotell. Jämför man med vad det kostar att åka taxi så är TukTuks fruktansvärt billigt.

Kanalbåtar

kanalbat 300x186 - Ta sig runt

Kanalbåt

Mellan vissa delar av El Gouna går det också att ta kanalbåtar. Hör efter med ditt hotell om vad det går för båtturer under den säsong då du är där. Detta är ofta ett dyrare alternativ men kan kan vara en trevlig utflykt och ett bra sätt att få se staden från vattnet.

Hyrbil

I El Gouna finns knappast något behov av en hyrbil. Vill du utanför staden så kan det vara ett alternativ. Det finns inga hyrbilsföretag på plats i El Gouna men ditt hotell kan med största sannolikhet hjälpa dig med en bokning. Närmsta hyrbilskontor som där det går att boka online är i Hurghada ett par mil söderut. Istället för en transfer från flygplatsen kan du hyra bil direkt där. Vi rekommenderar Hyrabil.net för att jämföra priser på hyrbilar.