Ökensafari

okensafari elgouna 300x225 - ÖkensafariAtt åka på ökensafari när man är i El Gouna är nästan ett måste, bara ett stenkast utanför staden breder den mäktiga Saharaöknen ut sig. Det finns flera olika typer av ökensafari att välja mellan, om du är typen som gillar äventyr med fart och fläkt så ska du definitivt välja att åka på en med fyrhjulingar. Då åker man i grupp på kraftiga fyrhjuliga motorcyklar ut över öknens vidder och ofta rastar man i beduinläger under dagen. Vill du ha en lugnare tur finns det kamelsafari att åka på, oftast ingår det ett eller flera mål mat i priset.

Det är många som anordnar den här typen av ökensafaris i El Gouna, enklast är förstås att boka via sitt hotell eller den resebyrå som anordnat din resa. De har bra kontakter och en del resebyråer anordnar egna utflykter med ökensafari. Vill du helst köpa den själv så hittar du massor av broschyrer på turistinformationen i de båda centrumen. Dessutom går det nästan alltid runt folk på stränderna och delar ut information om och säljer ökensafaris.

Åker du på fyrhjuling ut i öknen kommer du att få en helt oförglömlig upplevelse, det kan jag lova. Öknen må vara karg och torr, men den är inte tråkig, landskapet är fantastiskt vackert och skiftande. Om man någon gång provar att åka snöskoter så kan man ana sig till lite hur det känns att dra fram över sanddynerna på en fyrhjuling. Det ger en fantastisk frihetskänsla, något som alltid är bra att ha med sig är en sjal att täcka ansiktet med, helst ska man ha solglasögon också. De brukar sälja detta vid startplatserna för utflykterna men där är det mycket dyrare än om du köper det innan. På eftermiddagen brukar man rasta och äta en bit i ett beduinläger, det blir en härlig vila med förfriskningar innan man beger sig tillbaka.

okensafari - Ökensafari

Middag under stjärnorna

Har du någon gång drömt om att få åtnjuta synen av tusentalsstjärnor på en nattsvart himmel utan ett ljud runtomkring? Då är en kvällsutflykt ut i öknen något för dig. På en sådan här utflykt åker man ut i öknen på kvällen till ett beduinläger, där får ni njuta av solnedgången, äta riktig egyptisk mat och beskåda den fantastiska stjärnhimlen.

En kvällsutflykt av det här slaget ger mäktiga upplevelser av ett dramatiskt ökenlandskap samtidigt som du får ta del av beduinernas liv och kultur. Det är flera olika företag som arrangerar denna typ av utflykter och det är verkligen något du inte vill missa. Det här är en upplevelse man bara får chansen till en gång i livet. De stora resebyråerna som arrangerar resor från Sverige till El Gouna brukar även anordna dessa utflykter.

solnedgang okensafari - Ökensafari

Solen har precis gått ner och det är dags att börja äta middag.